Flora i fauna

Dobrodošli na moj blog

08.10.2018.

Da mi je znati

Ti tražiš utjehu u inatu. Ideš, moliš Boga da ti neko kaže da nešto/neko nije za tebe, da možeš i bolje, pa da imaš neki ujeban razlog zašto da se prikačiš za tu ideju, jer je tvoja poetična duša satkana od inata i loših izbora - jedine životne avanture koje poznaješ, jer se u dubini duše zapravo plašiš nečeg normalnog što bi moglo opstati i storiti temelj s tvojim korijenjem.

I u tome je čitava tvoja filozofija.

Svoje anksioznosti i napade panike kriješ lažima, jer kako da u ovim godinama kažeš nekome da ne želiš imati dodira s drugim ljudskim bićima, kako da kažeš svoje strahove i ispadneš mala plašljiva srnica?

Iako mrziš kad ti neko u sred rasprave kaže ''dobro'' i okrene glavu, to je upravo što ti sama radiš, jer nikad nisi naučila reći ono što misliš naglas. A svaki put kad si rekla ispalo je bolje za tebe.

Misliš da tražiš neku alfu koja će znati šta želi i boriti se za to jer ne želiš nekog slabića koji će te podsjećati na oca, ali zapravo ideš ka emocionalno nedostupnim agresorima koji liče na tvoju majku, kao bježiš od tog svijeta, a zapravo sama sebi kopaš grob.

I niko nikad neće biti toliko dobar koliko ti možeš biti loša jer ćeš uvijek, uvijek, uvijek izabrati ono što nije za tebe i opeći se, pa se tješiti da je to bila još jedna lekcija u životu iz koje opet nećeš ništa naučiti, dijete drago, je li bitnije ono što ti je potrebno ili ono što želiš, a ne znaš koliko ono što ti je potrebnije može biti ljepše od želja koje sebi namećeš.