Flora i fauna

Dobrodošli na moj blog

20.12.2018.

Bosco

Možda je tužno što u svoj tim bipolarnim poremećajima i ovisnosti pronalazim dobri stari osjećaj kuće i doma. Ali iskreno, ne bih ga mijenjala ni za 100 sretnijih života.

19.12.2018.

Lick my bloody pussy

U nasilju odrastes i nasilje ti postane potreba. Treba ti da nikad nikome nisi dobar, da se moras stalno pravdati i izvinjavati cak i onda kada je ocito da nisi kriv, treba ti da se tares i molis druge ljude da te vole, pristajes na mrvice paznje i dajes drob za nekog ko ti na kraju dana kaze da ga boli kurac, a oni pokoji trenuci kada ti se cini da su zahvalni sto si tu su praznici koje slavis i za koje se drzis onda dok tones pod njima.

08.12.2018.

Jebiga

Kako je nepojmljivo da nas je samo jedna odluka vodila u nekom smjeru. Da sam uradila sve isto uz jednu promijenjenu stvar, sve bi bilo drugačije. Da sam odabrala bilo šta drugo od onog što jesam. Gdje se vidim za 5 godina, a gdje želim da se vidim i sad i za 5 godina? Ko će ga znati.
Ništa mi više nema smisla, a ono što želim ne zavisi od mene, pa ako ne zavisi od mene same, da li je to zaista ono što želim? Ako to uključuje druge ljude, da li to suštinski dolazi od mene ili su to puste želje na koje se ne možeš osloniti jer im konce vuče neko dugi?
Ponekad ne znam da li mrzim sebe ili svoj život. Onda skontam da mrzim stvari koje ne mogu promijeniti. I ne mogu se pomiriti s tim. Ne zbog sebe koliko zbog svijeta oko mene. Možda bih se i mogla pomiriti da se ne osjećam samom na svijetu. Mada i ne želim da se više ikad osjećam drugačije. Moreš ti to, moraš ti to.

05.12.2018.

Idite psihijatru na vrijeme

Ti si neko ko živi na dubokom mračnom dnu i nećeš nikad isplivati. Neko si ko se na kraju sam ubije i za tebe nema drugačijeg rješenja.
Koliko god vidiš stvari koje moraš promijeniti i koliko god razumiješ odakle, zašto, kako ta toksičnost izlazi iz tebe, koliko god misliš se znao, toliko se ne znaš promijeniti. Svaki put kada poredaš stvari u glavi i znaš kako treba da se ponašaš; kako želiš da se neko drugi ponaša prema tebi, ti ćeš raditi kontra.
Uvijek ćeš naći način da povrijediš i sebe i druge da bi imao razloge za drame i duge romane o tebi, jer se ipak uvijek radi o tebi, o tome kako si ti izmorena duša, ali te ipak neko voli i daje ti hiljaditu šansu.
Samo je bitan krug u kojem se vrtiš sam oko sebe, mali tužni depresivni krug bez kojeg ne znaš živjeti. I dok se ne uništiš do kraja nećeš prestati. A gdje je kraj?